Bruiloft organiseren? Gebruik deze musthave bruiloft planner

Een bruiloft organiseren.. Help, waar begin je? Het organiseren van je droombruiloft is een hele klus. In deze blog lees je handige tips die je op weg helpen bij het organiseren van jouw bruiloft. In de bruiloftplanner vind je alle informatie (en nog veel meer!) uit deze blog terug en kun je alles noteren voor je eigen bruiloft. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en dat jullie bruiloft een onvergetelijke dag wordt.

Hoeveel tijd heb je nodig om een bruiloft te plannen?

Voor het organiseren van een bruiloft wordt over het algemeen een jaar uitgetrokken. Dit klinkt heel lang, maar er komt genoeg bij kijken. Zeker als je goed wilt uitpakken en een hoger budget hebt voor je bruiloft, kun je deze tijd er makkelijk voor uittrekken. Sommige feestlocaties moeten al op tijd geboekt worden, zeker op populaire dagen (donderdag, vrijdag) in populaire maanden (mei, juni, september). Daarnaast kost uitzoeken en evt. vermaken van trouwkleding best veel tijd.

Wat zijn de kosten voor een bruiloft?

Een bruiloft kun je zo duur maken als je zelf wilt. Dat hangt van heel veel keuzes af. Trouw je op maandag in het stadhuis? Dan bespaar je meteen een paar honderd euro. Ringen, bruidskleding, een fotograaf. Het is er in zoveel prijsklassen.
Wat kost een simpele bruiloft? Een eenvoudige bruiloft kost ongeveer een paar duizend euro. Reken op 2000-3000 euro voor een simpele bruiloft. We zijn er met dat bedrag vanuit gegaan dat jullie er mooi en verzorgd uit willen zien, dat er lekker en voldoende eten is en dat de bruiloft dagvullend is. Kies je ervoor om op een maandagochtend in het gemeentehuis te trouwen en daarna met alleen de naaste familie en / of vrienden te eten, dan ben je voor €1000 wel klaar. Voor een uitgebreide trouwdag moet je rekenen op gemiddeld 15.000 euro.

Hoe organiseer ik een huwelijk?

  • Hoe organiseer ik een huwelijk?
  • Bedenk een trouwdatum
  • Bedenk wie je kunt vragen als ceremoniemeester(s)
  • Bereken wat voor budget je hebt
  • Kijk rond voor geschikte locaties
  • Bedenk eventueel een thema.
  • Stel een gastenlijst samen
  • Maak een draaiboek voor de bruiloft
Kortom: gebruik een bruiloftplanner om alles overzichtelijk in bij te houden.

Bedenk een trouwdatum

Wil je op een speciale datum trouwen, of misschien in een bepaalde maand? De donderdag en vrijdag zijn gewilde dagen. Ook in de maanden mei, juni en september wordt er veel getrouwd. Wanneer de datum vaststaat kun je deze vast doorgeven aan naaste vrienden en familie. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een mooi save-the-date kaartje.

Ceremoniemeesters vragen voor trouwdag

Een ceremoniemeester helpt bij de voorbereiding. Maar nog belangrijker: hij of zij zorgt dat op de trouwdag zelf alles op rolletjes loopt. Vaak zijn er 2 ceremoniemeesters. Je kunt hiervoor familie of vrienden vragen. Daarnaast bekijk je of er nog andere personen nodig zijn die je misschien nog moet vragen. Bijvoorbeeld iemand voor vervoer of muziek.

Bereken wat voor budget je hebt voor je bruiloft

Aan de hand van je budget kun je verdere keuzes gaan maken. Bedenk wat je zoal wilt op de dag en hoeveel je daaraan wilt uitgeven. Houdt rekening met wat onverwachte kosten

Kijk rond voor mooie bruiloft locaties

Dit is een belangrijk punt! Regel echt op tijd een locatie voor de bruiloft. De locatie is één van de grootste redenen waarom er voor het plannen van een bruiloft een jaar wordt uitgetrokken. Populaire trouwlocaties zitten snel vol.

Bedenk eventueel een thema voor je bruiloft

Wil je een thema laten terugkomen? Bijvoorbeeld een aantal hoofdkleuren? De themakleuren van een bruiloft kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in de kaart, de bloemen, menukaart, decoratie etc.

Regel overige dingen

Nu kun je overige dingen gaan regelen. Begin met kleding en ringen. Daarna regel je de kleinere dingen. Een kapper voor het bruidskapsel, een nagelstylist, kaarten, noem maar op. Ps. Een bruiloft is het perfecte moment om je adressenboekje weer te updaten!
Bruiloften zijn altijd bijzondere dagen. Dagen waarop je liefde viert. Heb jij nog tips die we écht niet moeten vergeten bij het organiseren van een onvergetelijke bruiloft?