Invul babyboek: de leukste invulboeken voor baby's 1e jaar

Een invul babyboek is een boek waarin je alle mijlpalen in het eerste jaar van je baby vastlegt. Door een invulboek voor baby's te gebruiken weet je zeker dat je er geen één vergeet en voor altijd een mooie herinnering hebt aan deze bijzondere tijd. In deze blog zie je de 3 populairste invulboeken voor baby's in het eerste jaar

Waarom een invulboek voor je baby in het eerste jaar?

Het eerste jaar van een baby is intensief. Je moet wennen aan de nieuwe situatie; een nieuw gezinslid in huis, er is ‘ineens’ iemand die niet zonder je kan. Daarnaast zijn er nog zwangerschapshormonen die je lichaam uit moeten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld wat vergeetachtig of chaotisch zijn. Een invul babyboek zorgt ervoor dat jij alle mijlpalen makkelijk kunt noteren, zonder er ook maar één te vergeten.
Het invul babyboek is in 3 kleuren te verkijgen. Verdere inhoud van het boek kun je bekijken via de link naar het invul babyboek.
En dat is handig, want in het eerste jaar van een baby ben je best druk. Stapels was, flesjes, luiers, oh, en niet te vergeten vermoeidheid. Je bent waarschijnlijk moe in het eerste jaar van je baby. Of zoals je ook wel hoort: non-stop moe. Je kunt niet meer slapen en rustig aan doen wanneer je wilt. Kortom: pittig! Een invulboek voor baby's zorgt ervoor dat je met weinig moeite een mooi overzicht voor later hebt.

Wat leert een baby in het eerste jaar?

Het eerste jaar van een baby zit vol met mijlpalen. Mijlpalen waar je niet zo 1, 2, 3 aan denkt maar die wél leuk zijn om te noteren. Zo kun je ze later nog eens terug lezen. Bijvoorbeeld: wanneer gaat de baby voor het eerst naar de oppas? Wanneer eet de baby zijn eerste hapje? Wanneer ging de baby voor het eerst mee op de fiets?
Je denkt misschien: ach, dat onthoud ik toch wel? Of: waarom zou ik dat willen noteren? Veel dingen vergeet je toch echt snel weer. Juist omdat er in het eerste jaar van een baby zo ontzettend veel ‘eerste keren’ zijn. Stel dat je nog een baby krijgt, is het ook echt heel leuk om het invul babyboek van de eerste er weer bij te pakken.

Wat zet je in een babyboek?

In een invulboek voor baby's noteer je de leukste mijlpalen gedurende het eerste jaar van je baby. Het liefst natuurlijk met mooie foto's erbij. Het invul babyboek zorgt ervoor dat je aan alle mooie momenten denkt. Je kunt alles invullen op de daarvoor bestemde plekken.
Het eerste jaar met een baby is best pittig. De één ervaart het wat pittiger dan de ander. Naast dat het pittig is, is het ook zo bijzonder en mooi. Het liefst wil je dat kleine misschien voor altijd vasthouden. Hoe mooi is het dan als je later een boekwerk hebt waarin de mooiste mijlpalen genoteerd staan. Om nooit meer te vergeten!

Oppasboek voor baby's

Wanneer je zwangerschapsverlof voorbij is en je weer aan het werk gaat, gaat de baby naar de oppas. Naast dat je zelf het ‘baby's eerste jaar’ invulboek bijhoudt, is het oppasboek voor baby's ook een mooi boekje. Hierin staan de belangrijkste gegevens voor de oppas én kan de oppas zelf dingen noteren. Bijvoorbeeld: hoe zag de dag eruit? Wat heeft de kleine bij de opvang gedaan? Hoe ging het slapen? Was er interactie met andere kindjes? Het oppasboek voor baby's is in het blauw en roze te bestellen.

Kraambezoekboek

Als laatste het kraambezoekboek. Hierin schrijf je alles over de geboorte, plak je geboortepost in en laat je je kraambezoek wat opschrijven. Hoe kent het kraambezoek de baby? Wat moet de baby later echt een keer gaan doen? Verder kan elk bezoek een wens opschrijven voor de baby. Leuk voor later om gebundeld te hebben, zo kun je meteen zien wie er allemaal op kraamvisite geweest zijn!

Gebruik jij een invul babyboek?