Recepten bewaren: recepten invulboek of digitaal?

Als je geregeld in de keuken staat, is het fijn om je favoriete recepten altijd bij de hand te hebben. Recepten bewaren: hoe kun je dat het handigst doen? In deze blog lees je onze favoriete manieren voor het bewaren van jouw favoriete recepten. 

App om recepten te bewaren 

Als het je voorkeur heeft om recepten digitaal te bewaren, kun je een app installeren om recepten te bewaren. De app 'receptenmaker' is hiervoor bijvoorbeeld geschikt. In deze app kun je makkelijk recepten toevoegen vanaf verschillende bekende websites met recepten. Ideaal: je kunt de app op verschillende apparaten installeren en inloggen met dezelfde gebruikersnaam. Zo kun je je receptenboek delen met bijvoorbeeld je partner. 

Receptenboek invulboek 

Stel je eigen receptenboek samen door een recepten invulboek bij te houden. Maak verschillende categorieën (bijvoorbeeld: hoofdgerecht, voorgerecht, nagerecht, bakken). Zo kun je je recepten makkelijk terugvinden. Een recepten invulboek is ideaal als jij het fijn vindt om 'iets' te hebben wat je gewoon lekker door kunt bladeren, of als je het leuk vindt om dit te maken. In onze webshop vindt je het mooie recepten invulboek. Maar liefst 80 pagina's om te vullen met de allerlekkerste recepten.  

Achterin het invul receptenboek zit een stickervel waarmee je je eigen tabs kunt maken én stickertjes die je op de receptenpagina kunt plakken zodat je snel kunt zien wat voor recept dit is (vlees, vis, kip, vega). Achterin het recepten invulboek vind je een envelop waarin je nog meer recepten kunt bewaren. Als je bijvoorbeeld recepten krijgt bij je maaltijdbox die je wilt bewaren, kun je die daarin doen. Naast dat dit receptenboek superhandig is, is hij ook nog eens prachtig vormgegeven waardoor hij een mooi plekje in je keuken verdient.

Invulboek voor meer rust en structuur 

Je recepten bewaren in een recepten invulboek kan helpen om meer structuur in je huishouden te hebben. Geen zoektocht meer naar 'wat was ook alweer het recept' maar één invulboek met alleen maar favoriete recepten, gesorteerd op categorie. Lees de blog over tips voor meer structuur & ga voor rust en structuur!

Receptenboek maken 

Wil jij graag een receptenboek zelf maken maar ben je helemaal niet zo handig? Dan is ons recepten invulboek echt ideaal. Je maakt een paar categoriën, schrijft een recept over (of plakt ‘m in), plakt er een stickertje bij en zó kun jij eenvoudig zelf je eigen receptenboek maken en je favoriete recepten bundelen. 

Kookboek op een standaard

Recepten bewaren: doe jij dat in een mooi invulboek, digitaal of heb je misschien een paar thema-kookboeken? Als jij een recepten invulboek of andere kookboeken hebt, is het natuurlijk mooi om die op een stijlvolle manier te bewaren. Bevestig een mooie wandplank aan de muur in je keuken om je receptenboeken op te zetten. Of wat dacht je van een mooie boekenstandaard voor je recepten invulboek, zodat je hem altijd bij de hand hebt?

Een recepten invulboek met een mooie boekenstandaard zijn perfecte cadeautjes voor moederdag, de verjaardag van je moeder óf als kerstcadeau voor moeders.